CSESZNEK.INFO
CSESZNEK ÉS KÖRNYÉKE | Nyitólap

Vár és falu...

...falu és vár...

...bölcs kitartással viselik évszázadok viharait, túlélve mindent, s remélve-várva a dicső idők visszatértét.

A várat manapság a csend uralja, lelkes várbarátok istápolják, időről-időre élettel töltve meg azt. S még a kövek közt surranó gyíkok és a fal tövén növő kakukkfű is érzi, a zabolátlan szelek a vár újjászületését fújdogálják. Falai között ott kerengenek az évszázadok, és ha fülelsz, meghallod a Garayak szavát, a Wathayak énekét.

A falut dolgos nemzedékek barátságos, vendégszerető ivadékai népesítik be, szívós kitartással művelve földet, csinosítva portát, nevelve utódot.

Természet

A faluból bármerre indulsz, jó levegőt, árnyas erdőt, fenséges szurdokvölgyet találsz. Ha halkan lépsz, őzet, mókust láthatsz, s talán még egy bakonyi betyár nyomát is megleled.

Programok

Egész évben túrázhatsz, lovagolhatsz, sziklát mászhatsz, nyár estéken múlathatod az időt csendes tábortűz mellett, zenés előadáson, vagy zúzós rock-koncerten, véred pezsdülése szerint. A cseszneki nyár kedvedben jár!

Ízek

A híres Cseszneki Kemencés Csülköt, a tavaszi No Motoron a kirándulás közepette a nagy rétes-hegyeket ki ne hagyd!

Ha erre jársz, egyedül vagy társakkal, térj be hozzánk, szívesen látunk. Pihenj meg nálunk, s feledd el kis időre gondjaid! A többi, meglásd, már megy magától!