CSESZNEK.INFO
CSESZNEK ÉS KÖRNYÉKE |

Civil

 Mottó: “Tiszteld az előtted járókat!”

A CSESZNEK ÉS KÖRNYÉKE EGYESÜLET

A 2002-ben huszonhét taggal alakult CSESZNEK ÉS KÖRNYÉKE EGYESÜLET (korábbi nevén Cseszneki Falufejlesztő Egyesület) a helyi turizmus szervezését, a hagyományok ápolását, a közösségépítést, az életminőség javítását tűzte zászlajára.

Felkarolt és felkarol minden olyan kezdeményezést, ami akár csak a legkisebb mértékben is hasznot hozhat a faluközösség és az itt megforduló látogatók számára. Csesznek zászlaja a Nemzeti Vágtán 2011Munkáját a helyi önkormányzattal szoros együttműködésben végzi. Állandó alkalmazottja nincs, az egyesületi munka döntő részét éves munkaterv alapján, a tagok társadalmi munkában, esetenként költségtérítéssel végzik. Amikor van rá lehetőség, a munkaügyi központ által támogatott közmunkásokat is foglalkoztat. A szükséges forrásokat a tagdíjak, pályázatok, támogatások és a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásai biztosítják.

Az egyesület munkájában tagként vagy külsősként mindenki részt vehet, aki építő gondolataival, munkájával hozzá tud és hozzá kíván tenni a célok eléréséhez, és elfogadja az együttműködés kialakult formáit.

AZ EGYESÜLET CÉLJArészletek ]

Az egyesület céljai között szerepel:

•     Csesznek község és környéke természeti, történelmi, kulturális, értékeinek, néprajzi, hagyományainak gyűjtése, ápolása, bemutatása;

•     Csesznek és környéke turisztikai kínálatának, szolgáltatásainak bemutatása, reklámozása;

AZ EGYESÜLET RÖVID TÖRTÉNETErészletek ]

A kilencvenes években, amikor még mindannyian csak tanultuk a demokráciát, az önkormányzatiságot, elég hamar kiderült, hogy az önkormányzat mellett tere és létjogosultsága van minden civil kezdeményezésnek, ami segíti egy jobb életminőség kialakítását.

EREDMÉNYEINKrészletek ]

Eredményeink számbavételekor szempont a pénzben nem mérhető közép és hosszútávú hozadék, a konkrét materiális gyarapodás, de a legjobb, ha mindkettő egyszerre jelenik meg.

Néhány eredményünk, a tejesség igénye nélkül:

•     Falumúzeum újranyitása (2003)

TERVEINKrészletek ]

Terveink között szerepel többek között új turistautak kialakítása, a község parkolási gondjainak megoldásában való részvétel.

ADÓ 1%részletek ]

Mint minden nonprofit szervezet, mi is nagyban függünk a támogatói adományoktól.

Ha Ön úgy érzi, hogy az egyesületünk céljai és tevékenysége akár csak egy ponton is szinpatikus az Ön számára, kérjük, ajánlja fel adója 1%-át egyesületünk számára. Ígérjük, felelősen, jó cél érdekében fogjuk felhasználni. Előre is köszönjük!

1 |